drieluik groenDrie muzikanten, met een uiteenlopende muzikale achtergrond, maar met een gedeelde voorliefde voor vroege en traditionele muziek. Die passie komt tot uiting in een programma waarin zij deze muziek combineren met hedendaags materiaal en eigen composities. Een soms weerbarstige mengeling, die ten gehore wordt gebracht op een niet altijd voor de hand liggende combinatie van instrumenten.

Het Ongerief bestaat uit:

Erwin Vleder, bassist afkomstig uit de metal. Hij maakt deel uit van de progrock band A Piece Of Orpheus en heeft een soloproject waarin uitsluitend basgitaren worden gespeeld (www.basproject.vleder.nl).
Bij meerstemmige arrangementen bespeelt hij zijn basgitaar vooral als melodie-instrument.

Lydia Nagel studeerde blokfluit en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses in Madrid.
Zij maakt deel uit van het blokfluittrio ‘Black Intention’ (www.blackintention.nl). Sinds 2010 biedt zij muzieklessen en trainingen aan in haar eigen praktijk (www.sonatamuziekonderwijs.nl).
Bij ‘Het Ongerief’ neemt zij naast blokfluiten ook zangpartijen voor haar rekening.

Willem Vermaase, die zijn sporen verdiende in folk-bands als ‘The Crooks’, ‘Mijn Maats & Ik’, ”t Gelag’ en ‘Surmeuse, Woodhouse & DeHand’.
Hij schrijft muziek voor kleine film- en theaterproducties.
Hij zingt en hij speelt alles dat snaren heeft, van vedel en bozouki tot electrische mando-gitaar.

__________________________________________________________________________________
↓ Klik hieronder voor video door Jasper Vermaase en Titus Vonk (Theatercafé Scheltema Leiden 2019) ↓